Hart- en vaatziekten

Vroeger was het onzin om te beweren dat je plak in de vaatwanden kon terugdringen. Recente onderzoeken tonen echter aan dat het dichtslibben (of: de verkalking) van de vaatwanden een omkeerbaar proces is. Zo toonde de universiteit van Harvard aan dat bijna 80% van de hartpatiënten op de wachtlijst voor een hartoperatie, van de operatielijst geschrapt konden worden. Ze hadden dankzij gezonde voeding geen operatie meer nodig.

Uit de Harvard studie bleek ook dat de patiënten die een speciaal dieet volgden, 10 keer minder kans hadden op het krijgen van een hartaanval dan de patiënten die de gewone behandeling volgden.

Zulke studies zijn belangrijk omdat ze aantonen dat “chronische ziektes” wel degelijk omkeerbaar kunnen zijn. Essentieel is wel dat de wijzigingen in het voedingspatroon doortastend genoeg zijn.

Wij bieden state-of-the art voedingsgeneeskunde bij hart- en vaatziekten. Het is een voedingswijze waardoor onze patiënten spectaculair veel gewicht verliezen, de vaatplak vermindert, ze bij diabetes in enkele weken al geen insuline meer hoeven spuiten en blijvende, volledig normale bloedsuikerspiegels hebben.

Deze (smakelijke) voedingswijze kan – in tegenstelling tot veel andere diëten- levenslang gevolgd worden. Het is bovendien de optimale voedingswijze voor healthy ageing. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het zelfs bij gezonde organismen de levensduur verlengt.