(Pre)diabetes type 2 bij kinderen

Diabetes type 2 is een ernstige aandoening die grote invloed heeft op de levenskwaliteit en de gezonde toekomst van je kind. Zowel bij het eten, spelen, sporten, slapen, uitgaan, schoolgaan en vakantie speelt diabetes een rol. Diabetes type 2 treedt vaak op bij kinderen in de tienerjaren (gemiddeld rond 13,5 jaar).

Meestal hebben kinderen met diabetes type 2 overgewicht maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Diabetes type 2 wordt ook gezien bij kinderen zonder ernstig overgewicht.

Het is essentieel om een voedingspatroon aan te leren dat overwegend plantaardig is en waarin het eten van geraffineerde suikers,  brood, pasta, rijst aardappelen en zuivel wordt geëlimineerd of tot het minimale wordt beperkt.

Van alle diabetes diëten die er zijn, is dit het enige dieet dat, aangetoond, een dergelijk vergaand effect heeft. Diabetes type 2 kan hiermee voor uw kind al in 8 weken verleden tijd zijn!

Dat deze manier van eten echt niet zo lastig is als het in het begin misschien lijkt, ontdek je in onze leerzame behandelingssessies en smakelijke en leuke kookworkshopssessies.