Opleidingen & Trainingen

AM Lifestyle Academy is het eerste opleidingscentrum voor voedings- en leefstijlgeneeskunde (Lifestyle Medicine) in Nederland. Wij bieden diverse opleiding- en trainingstrajecten. Onze opleidingen worden gegeven door artsen,  psychologen, bewegings- en voedingsexperts. Beheersing van de Engelse taal is vereist, voor het kunnen lezen van internationale onderzoeken en vakliteratuur.

An investment in knowledge pays the best interest. (Benjamin Franklin)

Voor wie?

Huisartsen, arbo artsen en specialisten

Wij leiden huisartsen, arbo artsen en medisch specialisten op in voeding en leefstijl met de nadruk op:

  • Overgewicht / obesistas
  • Diabetes type 2

Aan bod komen inzichten uit de endocrinologie, de biochemie, biogerontologie, nutrigerontologie en de preventieve geneeskunde (functional medicine). Ook komen beweging, stress-management, slaapverbetering en zingeving aan bod.

Diëtisten

Wij hebben een aparte opleiding voor diëtisten. De opleiding is geschikt voor diëtisten die hun voedingskennis  willen vergroten op het gebied van voeding bij overgewicht/adipositas, en cardio-metabole ziekten. Ze maken kennis met de SSD-voedingsmethode en kunnen hiervoor een licentie verkrijgen.

Koks en cateraars

Ook bieden wij als enige in Nederland een medische kookopleiding voor koks en cateraars. Hiermee specialiseren zij zich tot professionele Obesitas en diabetes type 2, 3 – koks. Deze opleiding voorziet in de groeiende behoefte van ziekenhuizen, revalidatiecentra en verpleeghuizen om functionele voeding integraal onderdeel te maken van hun behandeltrajecten. De opleiding wordt gegeven door artsen, voedingsexperts en professionele diabetes-koks.

Bedrijfsleven

Wij bieden lezingen, trainingen en workshops voor het bedrijfsleven (medewerkers, MT, koks en/of cateraars) over de gezondheidsrisico’s van overmatig zitten (sedentair gedrag) en gezonde voeding op het werk. Afhankelijk van het budget en het beleid, is het mogelijk om korte of langere trajecten met ons te starten om gezond eten op het werk aan te bieden en te stimuleren. Lees hier meer.

Aanvullende opleidingen

Wij bieden aanvullende opleidingen over de gezondheidsrisico’s van overmatig zitten (sedentair gedrag) en voeding om deze risico’s te voorkomen of terug te dringen. Dit kan gaan om vrijwillig sedentair gedrag (door bijvoorbeeld werk) of onvrijwillig (door een rolstoel gebonden bestaan). Het kan ook patiënten betreffen die sedentair en/of inactief zijn na een beroerte (CVA) of door Cerebrale Parese (CP). Deze training is heel geschikt voor huisartsen, revalidatieartsen en verplegend personeel in revalidatiecentra en verpleeghuizen.

Trainingen en bijscholing voor medische professionals op locatie

Uw medische staf en/of het verplegend personeel bijscholing geven bij uw ziekenhuis of instelling ter plaatse? Dat kan ook. Wij hebben inmiddels bij vele revalidatiecentra, verpleeghuizen en instellingen lezingen en trainingen gegeven. Onder meer bij: