Dwarslaesie (rolstoel gebonden bestaan)

De gezondheidsgevolgen van een rolstoel gebonden bestaan zijn groot. Mensen in een rolstoel komen gemiddeld 2 kilo per jaar aan en vallen moeilijk weer af. Ze hebben vaak hoge innerlijke vetpercentages – zelfs al ogen ze slank. Ook hebben ze een verhoogd risico op onder meer diabetes type 2, hart- en vaatziekten, last van slechte wondgenezing, blaas- nier- en darmproblemen, vermoeidheid en depressie.

Het leven met een dwarslaesie is topsport. Hierdoor kan het lichaam van iemand van 40 jaar al versleten zijn. Dit heeft een grote impact op iemands levenskwaliteit en gezonde levensduur.

Wij zijn gespecialiseerd in de juiste voeding bij een rolstoel gebonden bestaan. Door middel van ons Sit Smart (SSD) – behandelplan krijg je allereerst direct nauwkeurig inzicht in je lichaamssamenstelling door een BODPOD-meting.

Vervolgens leer precies hoe je zou moeten eten om je innerlijke vetpercentage te verlagen, af te vallen, fitter te worden en de secundaire complicaties van je beperking te voorkomen, beperken of genezen.

Ontdek de Sit Smart eetmethode. En bereid je voor om je zittende leven hap voor hap, diepgaand en blijvend te veranderen!

*Wij zijn ook gespecialiseerd in een optimaal voedingspatroon voor rolstoelatleten.