Overgewicht en obesitas bij kinderen

Steeds meer kinderen kampen met overgewicht. Overmatig zitten, inactiviteit en een verkeerd eetpatroon spelen hierbij een cruciale rol. Overgewicht wil zeggen dat je kind te zwaar is en te veel lichaamsvet heeft. Een BODPOD-meting wijst direct, nauwkeurig uit om hoeveel lichaamsvet het gaat, en welke gezondheidsrisico’s uw kind hierdoor loopt.

Te zwaar zijn heeft voor een kind vele nadelen, zoals schaamte, onzekerheid, gepest worden en moeite met bewegen. Overgewicht op jonge leeftijd vergroot de kans dat iemand ook later last houdt van overgewicht. Ook heeft een kind met overgewicht meer kans om later een hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes en gewrichtsklachten te krijgen.

In ons behandelprogramma leggen wij ouders en kinderen uit hoe overgewicht ontstaat, en dat niet zozeer te veel eten, maar vooral verkeerd eten de oorzaak is.

Ons I AM Lifestyle gewichtsmanagement KIDS programma is gericht op het stabiliseren van de bloedsuikerbalans en insulinewaarden. Je krijgt als ouder(s) overzichtelijke informatie over welke voeding je kind het beste kan eten – en welke juist niet.

Ook krijg je meteen leuke en eenvoudige recepten mee en handige tips & tricks om direct met gezonde voeding voor het hele gezin aan de slag te gaan.

Het afvalproces van je kind wordt nauwkeurig evidence-based gemonitord met BODPOD-metingen.