(Pre)diabetes type 2

Bij diabetes type 2 is het hormoon dat je bloedsuiker reguleert (insuline) minder werkzaam. Hierdoor ontstaat een te hoge bloedsuikerspiegel. Dit kan op de langere termijn tot schade aan de vaten leiden, infecties en oogproblemen. Diabetes type 2 gaat vaak gepaard met een hoge bloeddruk en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en dementie.

Medicatie bij diabetes type 2 bestrijdt alleen de symptomen maar geeft geen genezing.

Inmiddels is aangetoond dat diabetes type 2, in ruim 80% van de gevallen, omkeerbaar is als mensen anders, doorgaans veel smakelijker, gaat eten. Patiënten die al jaren insuline spuiten, kunnen hier na een paar maanden begeleiding vaak al helemaal mee stoppen.

Wij leren je wat verse, onbewerkte en minder insuline producerende voeding (zoals bijvoorbeeld minder zuivel) met diabetes doet. De snel opneembare koolhydraten (geraffineerde suikers en granen) leer je vervangen door langzaam opneembare koolhydraten (zoals noten, zaden, quinoa, groenten en fruit).

Door middel van een aantal simpele richtlijnen, leuke, eenvoudige recepten en handige tips & tricks, leer je in zeer korte de regie terugpakken over je bloedsuikerwaarden en zo diabetes voor te zijn of om te keren.