Gezonde voeding op het werk

Onderzoek toont aan dat het BMI van werknemers tot 5% daalt als zij werken in een professionele omgeving waar werkgevers actief bezig zijn met gezonde voeding op de werkvloer. Hierdoor kan het aantal werknemers met een gezond voedingspatroon met 50% stijgen.

Gezonde voeding op het werk loont!

Werkgevers kunnen hun medewerkers helpen gezond te worden en te blijven. Gezonde werknemers zijn fitter, blijer, helderder, presteren beter, zijn minder vaak (en minder lang) ziek en functioneren op lange termijn beter. Het ziekteverzuim kan zelfs 25-50% afnemen als werknemers gezond eten.

Werkdag: 8 uur gezondheidspotentie

Een gemiddelde werkdag duurt 8 uur. Dat betekent dat gedurende een periode van 8 uur aan potentiële gezondheidsbevordering zou kunnen worden gedaan! Bijvoorbeeld door gezonde voeding goedkoper aan te bieden en ervoor te zorgen dat gezond eten aantrekkelijk en lekker is en net zo makkelijk verkrijgbaar is als ongezonde voeding. Deze strategieën helpen bij het maken van gezonde keuzes en het creëren van bewustwording onder werknemers. Daarbij wegen de geringe kosten ruim op tegen de (gezondheids)winst.

Helaas…

Op dit moment zorgt slechts 30% van de bedrijven ervoor dat medewerkers ’s middags gezond kunnen eten op het werk. Als meer werkgevers gezonde voeding op het werk zouden aanbieden, zou ruim 60% van de werknemers kiezen voor een gezonde maaltijd en gezonde tussendoortjes.

Verhoog de bewustwording en motiveer uw medewerkers

Zowel voor (middel)grote als kleine bedrijven loont het om te investeren in gezond eten op het werk. Door het faciliteren van een gezond aanbod en medewerkers te motiveren tot een gezonde leefstijl, zetten bedrijven een belangrijke stap op weg naar een gezond en positief werkklimaat en een duurzame onderneming.

Lezingen, trainingen en workshops

Wij bieden lezingen, trainingen en workshops voor het bedrijfsleven (medewerkers, MT, koks en/of cateraars) over de gezondheidsrisico’s van overmatig zitten (sedentair gedrag) en gezonde voeding op het werk. Afhankelijk van het budget en het beleid, is het mogelijk om korte of langere trajecten met ons te starten om gezond eten op het werk aan te bieden en te stimuleren.

Contact

Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden om gezond eten op het werk te stimuleren.