Het Sit Smart Dieet: ontworpen voor JOU

Het Sit Smart Dieet is specifiek gericht op de unieke behoeften van rolstoelers. Het is de eerste evidence-based voedingsmethode voor de preventie en behandeling van de meest voorkomende, ernstige en vaak terugkerende, gezondheidscomplicaties van een rolstoel gebonden bestaan. Het is dus speciaal ontworpen voor jou.Het Sit Smart Dieet

Kiezen voor gezondheid

De belangrijkste stap op weg naar het verbeteren van je gezondheid is het veranderen van je eetpatroon. Door te kiezen voor natuurlijke en onbewerkte voeding, ga je er beter uitzien en je beter voelen. Het veranderen van je voeding en leefstijl leidt tot diepgaande veranderingen in je lichaam, en zorgt ervoor dat het optimaal kan functioneren. Zo zul je al snel meer energie ervaren, beter slapen, minder pijn hebben en minder last hebben van infecties. Je spijsvertering zal verbeteren, je darmaandoeningen kunnen verdwijnen en je zult merken dat je niet langer ongezonde trek hebt in bewerkte voedingsmiddelen die suiker, witmeel, transvetten en allerlei toevoegingen bevatten.

Het veranderen van je voeding en leefstijl leidt tot diepgaande veranderingen in je lichaam, en zorgt ervoor dat het optimaal kan functioneren.

Het Sit Smart Dieet

Onze missie

Onze missie is rolstoelers bewuster en gezonder maken, en te laten zien dat er met voeding, en de juiste suppletie met extra vitamines en mineralen, in korte tijd grote winst te behalen valt. Wij ontwikkelden het Sit Smart Dieet omdat we mensen met een rolstoelgebonden bestaan én hun familie, vrienden,  medische professionals, diëtisten en andere zorgverleners een praktische handleiding willen aanreiken om ‘voeding als medicijn’ ook daadwerkelijk in de praktijk te kunnen brengen.

Onze missie is rolstoelers bewuster en gezonder maken.

Wie zijn wij?

DR. KEES HEIN WOLDENDORP (1963) werd revalidatiearts om mensen te helpen en lijden te verlichten. ‘Hoe kan ik bijdragen aan de kwaliteit van leven van deze patiënt?’ is dan ook de vraag die hij zichzelf altijd weer stelt bij iedere patiënt die hij ontmoet. “Eén op de twee Nederlanders heeft overgewicht. Ruim 1 miljoen mensen slikt antidepressiva. Ruim 1 miljoen mensen hebben diabetes type 2, en er komt elk jaar een volle Johan Cruijff Arena aan nieuwe diabetes patiënten bij. Meer dan 1,5 miljoen Nederlanders heeft hart- en vaatziekten, en tussen de 5 en 10 miljoen mensen hebben één of meerdere chronische aandoeningen. In mijn dagelijkse werk als revalidatiearts zie ik de patiënten achter deze cijfers.

Mensen kunnen zich letterlijk ziek eten, maar óók beter.

De afgelopen jaren werd mij steeds duidelijker dat een groot deel van de aandoeningen die ik in de dagelijkse praktijk tegenkom, direct of indirect, samenhangen met voeding en leefstijl. Mensen kunnen zich letterlijk ziek eten, maar óók beter. Het lijden en de kosten als gevolg van aan een rolstoel gebonden bestaan-gerelateerde aandoeningen, zijn te beperken als we vanaf nu serieus werk gaan maken van voeding en leefstijl als medicijn”.

Het Sit Smart Diet: je leefstijl als medicijn

ANNEMARIE DE VRIES-POSTMA (1969) is zelf het levende bewijs van leefstijl als medicijn, en werd voedings-en leefstijlexpert voor rolstoelers tegen wil en dank. Om haar eigen leven te redden maar ook dat van haar ‘lotgenoten’. “Ik ben bijna 50 jaar, en daarvan zit ik inmiddels ruim 40 jaar in een rolstoel door een dwarslaesie. Toch ben ik tegen alle statistieken in nog altijd gezond, slank en fit, en heb geen last van de veel voorkomende secundaire complicaties zoals overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten, blaasontstekingen, darmproblemen, decubitus, moeheid of depressie. Dit gun ik andere rolstoelers ook.

Het is verdrietig om te zien hoe moe, down en gedemotiveerd mensen met een dwarslaesie na relatief korte tijd zijn en hoe slecht ze eruit zien.

Dwarslaesie en voeding

Het is verdrietig om te zien hoe moe, down en gedemotiveerd mensen met een dwarslaesie na relatief korte tijd zijn en hoe slecht ze eruit zien. Ook doet het pijn om te merken dat de meesten van ons in de veronderstelling verkeren dat we geen enkele macht hebben over ons gewicht en onze gezondheid, en om onszelf te beschermen tegen obesitas, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Want, dat kunnen we wel degelijk!”

Het Sit Smart Dieet is de eerste preventieve en curatieve voedingsmethode bij de secundaire complicaties van een rolstoel gebonden bestaan.

Preventief en curatief

Het Sit Smart Dieet is de eerste evidence-based voedingstherapie, gericht op cardio-metabole aandoeningen zoals obesitas, insulineresistentie, diabetes type 2, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, beroerte en nierziekten en op diverse darmontstekingsziekten. Het is de eerste preventieve en curatieve voedingsmethode voor de meest voorkomende en vaak terugkerende secundaire complicaties van een rolstoel gebonden bestaan. Het is dus ontwikkeld om er secundaire complicaties mee te voorkomen, te behandelen en -in veel gevallen- zelfs volledig om te keren.

Dwarslaesie en voeding

Schijf van Vijf?

Is het dan niet voldoende dat ik volgens de Schijf van Vijf eet? Dit vragen veel rolstoelers ons. Het antwoord op deze vraag is: nee. De Schijf van Vijf is, dit zegt de Gezondheidsraad ook, enkel bedoeld als algemeen preventiemodel voor gezonde mensen. Het is niet “ziekte-specifiek”, en dus niet bedoeld of geschikt voor de behandeling van chronische aandoeningen (Richtlijnen gezonde voeding, Hoofdstuk 1.3 Doel, domein en doorwerking). Als je bedenkt dat rolstoelers meestal niet één, maar doorgaans zelfs een complexe mix van vele, ernstige, chronische aandoeningen tegelijk hebben, dan begrijp je waarom de Schijf van Vijf niet op jou van toepassing is, en weinig voor je zal doen (en je klachten zelfs zal kunnen verergeren).

De Schijf van Vijf is niet ziekte-specifiek en enkel bedoeld als algemeen preventiemodel voor gezonde mensen.

Dwarslaesie en voeding

Ontwikkeld voor JOU

Of je nu overgewicht hebt en wilt afvallen, diabetes type 2, problemen met je stoelgang, steeds terugkerende urineweginfecties, slecht genezende wonden en/of altijd maar moe bent; dit voedingsprogramma is ontworpen met JOU in gedachten.

Dus wil jij weten wat er precies in je lichaam gebeurt als je in een rolstoel terechtkomt, welke gezondheidsrisico’s dit veroorzaakt en wat je hier met de juiste voeding tegen kunt doen? Bestel Het Sit Smart Dieet dan HIER. Laat je dan inspireren door dit baanbrekende boek en leer ook heerlijke maaltijden maken op doktersadvies!

  • Wat zijn de juiste eiwitten en koolhydraten voor je?
  • Hoeveel calorieën kun je nog eten?
  • Waarom is een plantaardig dieet veruit het gezondst?
  • Hoe begin je, wat eet je wel, wat eet je niet?

Het Sit Smart Dieet is precies wat je nodig hebt!

  • Start met de bewezen methode voor het allerbeste resultaat
  • Neem de regie over je gezondheid terug
  • Voel je beter en zie er beter uit

Dwarslaesie en voeding